HALstad Centraal

Tussen Heerhugowaard en Langedijk rijdt komende zomer een buurtbus. De bus gaat maandag tot en met vrijdag tussen 07:30 en 18:00 uur rijden. De rit duurt bijna een half uur en sluit zowel bij de start in Heerhugowaard als bij terugkomst prima aan op de NS-verbinding naar Schagen en Amsterdam. Voor de buslijn zijn minstens 25 vrijwilligers nodig. De bussen zijn achtpersoonsbussen waarvoor een rijbewijs B geldig is. Bij voldoende vrijwilligers gaat de bus naar verwachting in de zomer van 2019 rijden. Het gaat daarbij om een pilot van een jaar.

De buurtbus is een antwoord op het vervallen van lijn 10 en 150 van Connexxion. Daardoor is er geen directe openbaar vervoerverbinding meer tussen Heerhugowaard en Langedijk. Bovendien bestaat er al langere tijd de wens om ook werknemers van bedrijven op De Zandhorst een OV-verbinding aan te bieden. Het bedrijventerrein wordt meegenomen in de route. In de gemeente Langedijk wordt met de komst van de buurtbus de motie van SeniorenLangedijk van 17 juli 2018 ter hand genomen.

De provincie Noord-Holland en de gemeenten Langedijk en Heerhugowaard hebben gekeken naar de mogelijkheden. Die is nu gevonden met een buurtbus en de geplande route. Connexxion zorgt voor de bus en de provincie stelt subsidie beschikbaar. De vervoersvereniging Heerhugowaard, die de HugoHopper exploiteert, is bereid de administratieve werkzaamheden (roosterplanning, financiën) voor zijn rekening te nemen. Voor de buurtbus gaat het normale OV-tarief gelden.

De buurtbus kan alleen gaan rijden als er voldoende vrijwilligers zijn. Die  moeten bereid zijn minstens eenmaal per week een dienst van drie tot vier uur te draaien. Daar staat tegenover dat de buurtbus leuk en zinvol werk biedt in een prettige werkomgeving met dankbare passagiers. Daarnaast maken vrijwilligers deel uit van een enthousiast en gezellig team. Mensen die interesse hebben kunnen mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. (foto: Gemeente Langedijk)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl