HALstad Centraal

Toeristen komen vooral naar Alkmaar voor de historische- en toeristische trekpleisters zoals de Kaasmarkt. Er wordt echter relatief weinig geld uitgegeven in de winkels. In totaal hebben toeristen afgelopen jaar 'slechts' 15 miljoen euro uitgegeven in Alkmaarse winkels, zo blijkt uit een onderzoek dat in opdracht van Provincie NH gehouden is. Die 15 miljoen is zo'n 2 procent van de 627 miljoen euro die afgelopen jaar in Alkmaar is uitgegeven aan consumentenbestedingen.

Axel de Groot, voorzitter van de winkeliersvereniging Alkmaar Bolwerk, denkt dat winkeliers daar wel iets aan kunnen doen. "Winkeliers kunnen kijken naar wat zij kunnen doen om de toerist de winkel in te krijgen. De winkelier kent zijn klanten en assortiment het beste. Ik zeg niet dat iedereen zijn assortiment moet veranderen, maar het zou wel een gedachte kunnen zijn. Uiteindelijk zijn we er allemaal bij gebaat dat toeristen zo veel mogelijk naar Alkmaar komen,  zo lang mogelijk hier verblijven en zo veel mogelijk besteden."

Uit het onderzoek van  NBTC Holland Marketing blijkt dat ruim 65 procent van alle toeristen in Nederland uit Engeland of Duitsland komt en minder geld in winkels uitgeven dan niet-Europese toeristen. Daarentegen verblijven ze korter op de bestemming dan toeristen uit Europe.  De Groot: "Je kunt natuurlijk kijken of je andere toeristen naar Alkmaar kunt krijgen,  maar dat is niet zo heel eenvoudig. Het zou misschien een taak voor Alkmaar Marketing kunnen zijn."

 

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl