HALstad Centraal

Zaterdag 23 en zondag 24 februari speelt het Nederlands Philharmonisch Orkest de grootse symfonie van Mahler in een bomvol Concertgebouw. Met meer dan 400 musici op het Amsterdamse podium, belooft het een ware sensatie te worden. Voor degenen die geen kaartje hebben weten te bemachtigen, wordt het concert van 23 februari live uitgezonden op een groot scherm in de Grote Kerk van Alkmaar.

Gustav Mahler schreef de achtste symfonie als ultieme liefdesverklaring aan zijn vrouw, in een vergeefse poging haar hart opnieuw te veroveren. Daarvoor haalde hij alles uit de kast. Het symfonische werk vergt een bezetting van 123 orkestmusici, twee professionele koren, acht vocale solisten, waaronder een jongenskoor, groot slagwerk en orgel. Vanwege deze omvang zijn uitvoeringen van de achtste symfonie wereldwijd zeldzaam. Voor de vertolking zijn onder andere sopraan Camilla Nylund en tenor Klaus Florian Vogt gestrikt.

Kaarten voor de concerten zijn altijd ruim van te voren uitverkocht. ‘Mahler 8 is de kroon van alle symfonieën. Het is echt een droom om het een keer uit te voeren’, aldus chef-dirigent Marc Albrecht.

De live-stream uitzending in de Grote Kerk duurt van 20:15 tot 21:45 uur, inloop is al vanaf 19:00 uur. Toegang kost 2,50 euro, inclusief koffie, thee of glühwein. Kaartjes zijn te koop via grotekerkalkmaar.nl en aan de deur. (foto: Ronald Knapp)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl