HALstad Centraal

De folkband Scheepsfolk geeft zondag 3 februari een optreden in Het Oude Gemaal in Heerhugowaard. De vier bandleden komen uit de kustregio en spelen een mix van traditionele en nieuwe folkmuziek, met altijd het maritieme aspect als hoofdthema.

Scheepsfolk treedt inmiddels door heel Europa op en stond op grote festivals in Frankrijk, Engeland, België en Duitsland. De band heeft een unieke eigen stijl, waarin invloeden te horen zijn van blues, reggae, cajun en Americana. Dit staat garant voor pure folk, vol energie, met songs over de Noordzee, de Mississippi, de grote meren van Canada, maar ook over het strand, jutten, een vuurtoren, ontrouwe vriendinnen en verloren liefde. In het Engels, Nederlands en er is zelfs een enkel Frans lied.  Het enthousiaste kwartet begeleidt zichzelf met gitaar, banjo, mandoline, accordeon en U-bas, met daarbij percussie op wasbord en cajon.

Het optreden duurt van 15:00 tot 18:00 uur. Kaartjes kosten 7,50 euro per stuk en zijn verkrijgbaar via eventbrite.nl. Meer info over de band op scheepsfolk.nl.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl