HALstad Centraal
00:00
55
00:00

Vrijdagochtend verrichtte wethouder Christian Braak in Alkmaar de officiële openingshandeling van 'Samen de natuur in'. Met een druk op de knop lanceerde hij de nieuwe website samendenatuurin.nl en werd hij één van de eerste 'gebruikers' van de door het Natuur Instituut ontwikkelde éénwielige rolstoel waarmee rolstoelgebonden inwoners van Alkmaar vanaf nu de mogelijkheid hebben om gratis een excursie in de natuur te beleven.

'Samen de natuur in' maakt het onder meer mogelijk dat blinde en ziende jongeren uit Alkmaar, in de leeftijd van 13 tot en met 15 jaar, projectmatig de natuur gaan beleven in de vorm van moeras- en natuurvaartochten. Voor blinde volwassenen en hun begeleiders is er een vogelcursus waarbij aan opgezette vogels gevoeld kan worden en vogelgeluiden worden geleerd. Ook diverse klassen van basisscholen uit Alkmaar krijgen een dag blindenervaring in de blindentuin in park Egmonderhout voorgeschoteld.

"En dat allemaal gratis, want de drempel naar de natuur moet zo laag mogelijk zijn", zo laat voorzitter Anton van Riel weten. Verder worden diverse groepen uit de Alkmaarse samenleving, als beloning voor hun maatschappelijke inzet, uitgenodigd voor een gratis dagje uit in de natuur.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl