HALstad Centraal

Naar aanleiding van de openlijke geweldpleging op 10 januari aan de westzijde van winkelcentrum Middenwaard heeft gemeente Heerhugowaard het toezicht opgeschroefd. Dit maakte Bert Blase volgens het NHD bekend, in antwoord op vragen van Senioren Heerhugowaard.

Senioren Heerhugowaard maak zich zorgen over de veiligheid van jongeren op straat en wilde of weten of politie en jongerenwerk 'een beetje in de gaten gehouden worden'.  Burgemeester Blase beaamde dat en kon ook bevestigen dat de drie slachtoffers van het incident slachtofferhulp krijgen. Over het lopende onderzoek naar het incident kon hij echter weinig loslaten.

Van het incident aan het Stadsplein zijn camerabeelden. Hierop is te zien dat drie jongens gevolgd werden door een viertal, dat zich al snel uitbreidde tot een groep van rond de twintig. Daarna ontstond een vechtpartij, waarbij werd geschopt en geslagen. Eén van de drie slachtoffers moest zijn jas afstaan. Het drietal kreeg uiteindelijk hulp van omstanders.

De politie heeft het NHD gemeld dat er nog geen aanhoudingen zijn verricht en dat er nog gezocht wordt naar eventuele getuigen die zich nog niet gemeld hebben. De Heerhugowaardse politie is bereikbaar via 0900-8844. Anoniem melden kan via 0900-7000.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl