HALstad Centraal

In de nacht van 15 op 16 september 2018 is het amfitheater in Park De Oude Kwekerij aan de Jan van Scorelkade met graffiti beklad en beschadigd. Gemeente Alkmaar en de vereniging van het park vragen kunstenaars met creatieve ideeën te komen voor het openluchttheater. De gemeente stelt 3.500 euro beschikbaar voor uitvoering van het beste idee.

Park De Oude Kwekerij heeft een belangrijke functie, met name voor de buurt. Het is in samenwerking tussen buurtbewoners en gemeente tot stand gekomen en het idee voor een amfitheater kwam vanuit de buurt, dus het vandalisme is extra zuur. De gemeenteraad stemde in eind 2018 dan ook met een meerderheid in met een motie om maximaal 3.500 euro beschikbaar te stellen voor een creatieve oplossing die "hufterproof" is.

Alkmaarse kunstenaars worden opgeroepen ideeën in te zenden voor een mooie oplossing voor de muur van het amfitheater. Ideeën kunnen tot 27 februari worden ingestuurd. De kunstenaars met de vijf beste ideeën worden uitgenodigd om op zaterdag 9 maart om 15:00 uur in Parkhuis De Oude Kwekerij hun idee voor publiek te presenteren. Zaterdag 9 februari om 10:30 uur is er voor geïnteresseerde kunstenaars een rondleiding door het park, waarbij ruim de gelegenheid is om vragen te stellen.

Meer informatie over de wedstrijd is te vinden op parkdeoudekwekerij.nl, maar ook verkrijgbaar via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 072-5154242.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl