HALstad Centraal

Dit seizoen doen ruim 8.500 kinderen uit Alkmaar e.o. mee met de ICE Games in De Meent Bauerfeind. Vanuit de missie dat elk kind veilig moeten kunnen fietsen, zwemmen en schaatsen heeft Alkmaar Sport vorig seizoen het ICE Games programma ontwikkeld. Schaatsen zit in het Nederlandse DNA maar  mede door warme winters staan kinderen niet of nauwelijks nog op de schaats.

ICE Games is een beweegprogramma op het ijs en geschikt voor basisschoolklassen van groepen 4 tot en met 8 uit de regio. Tijdens het anderhalf uur durende programma worden activiteiten aangeboden zoals schaatsen, curling, biatlon en sjoel de puck. Op deze manier leren de kinderen op een laagdrempelige wijze schaatsen.

Alkmaar Sport biedt het ICE Games programma gratis aan, mede dankzij de duurzame samenwerking met het bedrijfsleven. Zo is Rabobank Alkmaar e.o. de komende drie jaar maatschappelijk partner van de ICE Games. “Door dit partnerschap helpen we niet alleen heel veel jongeren in beweging te komen. Ook wordt op een mooie manier samen met Stadswerk072 het thema ‘circulaire economie’ onder de aandacht gebracht. Een thema waar we als Rabobank landelijk en in onze regio al het nodige in betekenen, maar waar we de komende jaren een extra impuls aan gaan geven”, aldus de heer Van Soomeren, directeur Rabobank Alkmaar e.o.

Naast Rabobank Alkmaar e.o. zijn ook Stadswerk072 en Fortysix Sports betrokken bij de ICE Games. (foto: Alkmaar Sport)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl