HALstad Centraal

In de Alkmaarse wijk Overdie zijn in een maand tijd drie maaltijdbezorgers overvallen. Alle drie zijn ze 15 jaar oud. De berovingen vonden plaats op dinsdag 20 november, woensdag 28 november en vrijdag 21 december.  Het meest recente slachtoffer werd mishandeld en raakte daarbij lichtgewond. Telkens waren de overvallers jong en droegen een jas met capuchon.

Op 20 november rond 22:25 uur werd een maaltijdbezorger overvallen door vier jongens. De jongen fietste over de Reviusstraat en werd bij de kruising met de Asseijnstraat door twee jongens tegengehouden en aangesproken. Voor hij het wist, waren er nog twee bij gekomen. Ze eisten geld. Nadat ze de portemonnee en eten hadden veroverd gingen ze er vandoor. De overvallers zijn tussen de 16 en 20 jaar oud, lichtgetint en droegen allen een jas met capuchon.

Acht dagen later fietste een bezorger rond 19:45 uur door de Lorreinenlaan toen hij werd aangesproken door een jongeman. Deze jongen balde een vuist en dreigde het slachtoffer te slaan als hij zijn portemonnee niet gaf. Hij graaide daarna in de zakken van de bezorger, pakte een portemonnee en ging er direct vandoor. Een andere jongen vergezelde hem vervolgens en ze renden samen richting de Florislaan. De overvaller droeg een groene jas met capuchon over zijn hoofd.

Vrijdag 21 december was het weer raak. Rond 20:00 uur stond een 15-jarige maaltijdbezorger op de Koelmalaan (niet ver van de Bestevaerstraat) en werd ineens benaderd door vier of vijf jongens. De jongens schopten en sloegen hem en beroofden hem van zijn geld en het eten. Daarna renden zij meteen weg. Het slachtoffer liep licht letsel op. De overvallers waren ongeveer tussen de 15 en 17 jaar oud. Allen droegen ze een jas met capuchon, waarvan één rood, één donkerblauw en eentje zwart.

De politie is getuigen van de drie overvallen. Het lijkt erop of het telkens om dezelfde jongens gaat. Wie meer denkt te weten wordt verzocht contact op te nemen met de Districtsrecherche Noord-Holland Noord via 0900-8844. Anoniem kan ook via 0800-7000.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl