HALstad Centraal

Zaterdag 23 februari wordt in wijkcentrum Mare Nostrum in Alkmaar de eerste Spectaculaire Spellenbeurs gehouden. In diverse ruimtes zijn allerlei verschillende bord- en kaartspellen te zien en te spelen. Het zijn niet alleen Monopoly, Mens Erger Je Niet of Risk, maar ook veel andere vernieuwende spellen.

Het doel is om kinderen, jongeren en volwassenen te laten ervaren hoe leuk het is om een middag of avond een spel met elkaar te spelen. Tegelijkertijd is het ook een mooi alternatief voor de schermpjes van de telefoons en de tablets. Voor iedere leeftijd is er een ruime variatie in spellen. Denk daarbij aan diverse bord- en kaartspelen maar ook aan spellen als Magic The Gathering, Dungeons & Dragons en Warhammer. De spellen worden beschikbaar gesteld door diverse standhouders waarbij ook uitvoerig aandacht is voor de uitleg ervan en je het spel kan spelen en uitproberen.

Initiatiefnemer van de spellenbeurs is Ruben van der Zee. "Ik vind het jammer dat de dichtstbijzijnde spellenbeurs in Eindhoven is. Ik kom daar elk jaar veel Alkmaarders tegen, maar hoor ook van velen dat het voor hen daardoor niet mogelijk is een beurs te bezoeken. De beste manier om te zorgen dat ik nu lopend naar de beurs kan is hem zelf organiseren." Ruben wordt geholpen door enthousiaste leden van een aantal spellenclubs, De Spellentoren, Mare
Nostrum en een aantal uitgevers van spellen waaronder White Goblin, Asmodee en Queen Games.

De Spellenbeurs is te bezoeken tussen 10:00 en 17:00 uur. De entree bedraagt 3,50 euro.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl