HALstad Centraal

"Eyecatcher", "Fraai plan", "Aan de gang". De lovende kritieken over het aangepaste bouwplan de Westfriese Poort vlogen dinsdagavond door de raadszaal tijdens de zitting van de Commissie Ruimte. Niet alleen lof voor de proactieve werkwijze van het college en de bewonersgroep van het Schermereiland, ook voor de wijze waarop projectontwikkelaar Vink Bouw de eerdere bezwaren heeft verwerkt in het ontwerp.

"Nu kunnen we blij zijn met het aangepaste plan waarin onze standpunten zijn verwerkt", zegt Jan Hoek die namens stichting Schermereiland insprak tijdens de vergadering. "De Westfriese Poort wordt een fraai entree van onze wijk."

Het oorspronkelijke bouwplan op de hoek van Eilandswal en het Oudorperdijkje werd vorig jaar gepresenteerd maar stuitte op veel bezwaar. Zo werd het gebouw te kolossaal gevonden en waren er te weinig parkeerplaatsen. Ook vond de politiek dat er meer sociale huurwoningen in de Westfriese Poort moesten komen.

De projectontwikkelaar heeft alle bezwaren meegenomen in het aangepaste plan met 30 woningen. Zo is het plan verlaagd van zes naar vijf woonlagen, zijn er 21 koopwoningen en negen sociale huurwoningen voor starters ingetekend en wordt door middel van een parkeerkelder aan de parkeerquotum voldaan. De gemeente wil in overleg met de bewoners van het Schermereiland op de openbare weg nog maximaal zeven parkeerplaatsen realiseren.

Ook wethouder Christiaan Braak is tevreden. "Het programma wat er nu ligt is veel passender." Daarmee doelt hij niet alleen op de eerste ontwerptekening van Vink Bouw maar ook op de vele bouwplannen die in de afgelopen 15 jaar de revue passeerden, maar om verschillende redenen niet gerealiseerd werden.

Vink Bouw hoop dit jaar nog te kunnen beginnen met bouwen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl