HALstad Centraal

De bomenploeg van Stadswerk072 is weer begonnen aan de jaarlijkse grote onderhoudsbeurt van het bomenbestand in de gemeente Alkmaar. Dit betekent onder meer dat de komende periode verschillende bomen worden  gekapt. Uiteraard alleen als daar noodzaak voor is. En voor elke boom die gekapt wordt, wordt een nieuwe boom terug geplant.

Het onderhouden van het bomenbestand in de gemeente houdt onder meer in dat er ieder jaar een aantal bomen gekapt moeten worden. Welke bomen sneuvelen wordt bepaald tijdens een inventarisatie door de bomenspecialisten van Stadswerk072. Zij controleren de bomen op ziektes en aantasting door een parasitaire zwam. Daarnaast moeten bomen soms ook gekapt worden omdat ze te dicht op elkaar staan of omdat ze zwak zijn en door hun instabiliteit een veiligheidsrisico vormen.

Stadswerk072 en gemeente Alkmaar willen er alles aan doen om inwoners en bezoekers van de stad zoveel mogelijk te laten genieten van een veilige groene omgeving. Zo zijn in het voorjaar van 2018 zo’n 81 bomen herplant ter compensatie van gekapte bomen. Daarnaast werden nog eens 350 bomen geplant bij verschillende projecten verspreid over de gemeente.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl