HALstad Centraal

Dinsdagochtend is de brandweer uitgerukt naar Starnmeer in verband met een gaslek. Langs de N246 ter hoogte van de Kogerpolder is tijdens werkzaamheden een gasleiding geraakt. De brandweer doet onderzoek naar de omvang en mogelijke risico's. Ook wordt gecontroleerd of er woningen ontruimt moeten worden.

Uit voorzorg is de N246 tussen Kogerpolderbrug en Markenbinnen afgesloten. Dit zorgt voor een flinke file vanaf Markenbinnen. Hoe lang het gaat duren is niet duidelijk. Voor zover bekend is er niemand gewond geraakt bij het incident.

UPDATE: De Veiligheidsregio Noord-Holland Noord meldt dat er geen gevaar is voor omwonenden, er hoeven geen woningen ontruimt te worden. De N246 is afgesloten tot het lek gerepareerd is, netbeheerders zijn ter plaatse. Tijdens de reparatie is het water tijdelijk afgesloten, waar inwoners van Starnmeer hinder aan kunnen ondervinden. Dit gaat naar verwachting nog enkele uren duren.

Het gaslek is gedicht. De brandweer heeft geen gevaarlijke concentratie gemeten, PWN is ter plaatse om de waterleiding te repareren.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl