HALstad Centraal

De wens om een appartementencomplex te verduurzamen is er vaak wel, maar blijkt in de praktijk niet zo eenvoudig te zijn. Dat komt enerzijds doordat de mogelijkheden beperkt zijn voor VvE's om een financiering te krijgen voor bijvoorbeeld zonnepanelen. Anderzijds is het moeilijk voor VvE's om alle leden gezamenlijk een besluit te laten nemen om duurzame plannen door te voeren. Het kan gebeuren dat een eigenaar het nut van bijvoorbeeld zonnepanelen niet inziet of omdat hij weet dat hij op korte termijn zal gaan verhuizen en daarom een investering niet ziet zitten.

Zo'n 40 procent van woningeigenaren in Alkmaar heeft te maken met een VvE, maar tot op heden hebben deze nog niet veel zonnepanelen geïnstalleerd. Hier moet verandering in komen vinden de organisaties AE Duurzaam, het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn) en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

De drie organisaties slaan de handen ineen en organiseren door het hele land speciale informatiebijeenkomsten. Op maandag 28 januari  kunnen VvE's, woningcorporaties, beheerders, beleggers en verhuurders terecht in Mare Nostrum om de benodigde kennis op te doen om appartementencomplexen toch te kunnen verduurzamen.

Tijdens de bijeenkomst staan de nieuwe (financiële) mogelijkheden en kansen centraal op het gebied van verduurzaming. Bezoekers worden geholpen met de financiering, subsidies en uitvoering van de duurzame plannen. Bovendien krijgen bezoekers  antwoorden en tips over maatregelen, financiering en subsidies. Ook de nieuwste duurzame technieken komen aan bod.

Het programma van de informatiebijeenkomst bestaat uit een middagsessie (15:00 - 17:00 uur), een VvE-beurs (van 17:00 - 19:00 uur) en een avondsessie (van 19:00 - 21:00 uur).

De informatiebijeenkomst wordt gehouden in Mare Nostrum in Alkmaar en is voor iedereen toegankelijk op vertoon van een aanmelding. Aanmelden kan via de website van AE Duurzaam. (Foto: aangeleverd)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl