HALstad Centraal

De delegatie Hylas-atleten op het officieuze NK voor C en D-junioren heeft afgelopen weekend uitstekend gepresteerd in Apeldoorn. Lana Broers maakte haar favorietenrol op de 60m horden voor meisjes D 2e-jaars volledig waar en Tim Posthuma de Boer sprokkelde zilver en brons bij elkaar respectievelijk op het verspringen en het hordelopen.

Lana liep in de series naar een record van 9,62s om er in de halve finale nog eens 0,03s af te halen. Daarmee klom ze naar de 13e plaats op de Nederlandse ranglijst allertijden. Het kon nog harder maar helaas ging de finale niet zo goed. Het 12-jarige talent won evengoed afgetekend in wederom 9,62s.

Tim beleefde een spannende dag. Niet alleen was het zijn eerste echt grote wedstrijd, de D 1e-jaars had ook nog een een opspelende hamstring vanwege een harde val over een horde twee dagen eerder. Maar op karakter plaatste hij zich voor zowel de verspring- als hordenfinale. Daarin behaalde hij zilver met een sterke serie sprongen, waarvan de beste 4,56m was. Het brons op de 60m horden behaalde de 12-jarige Alkmaarder in 10,36s, nadat hij zich in de halve finale ook al had verbeterd met 10,37s.

Nóg spannender was het voor debutant C 1e-jaars Robin Kramps. De medaillekandidaat werd na de halve finale 60m horden gediskwalificeerd, omdat zijn afmelding voor de 60m sprint niet voor 100% aan de zeer strenge regels bleek te voldoen. Zijn trainer heeft in een lang beraad de wedstrijdleiding om kunnen praten. Helaas had het 13-jarige talent een zeer slechte start. Robin kwam sterk terug maar bleef steken op de 4e plaats in een tijd van 9,20s.

Ook D 1e-jaars Lisa Sevenhuijsen was aanvankelijk erg onder de indruk, maar de entourage leek haar goed te doen. Bij het verspringen kwam ze tot een dik record van 4,22m. Ze offerde haar 600m wedstrijd om vers te zijn voor de finale en kwam daarin tot 4,21m, goed voor een mooie 7e plaats. Lisa deed ook mee aan het kogelstoten. Daarop had ze geen kansen wist ze, maar ze stootte wel een record van 7,49m.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl