HALstad Centraal

Afgelopen zaterdag speelde DAW Heren 1 de eerste wedstrijd van het seizoen, thuis, tegen De Duinkikkers uit Soest, het laatste team van de competitie. Om te verzekeren dat de drie belangrijke punten van deze wedstrijd in Alkmaar bleven werd de thuisploeg versterkt door oudgediende Max Noordanus en Jeroen Fennema. Ook bood deze wedstrijd kans voor het debuut van de vijftienjarige Teun Wit. Vanaf de start van de wedstrijd kreeg DAW kans na kans in de wedstrijd, die erg eenzijdig gespeeld werd. De wedstrijd is was niet spannend, maar dankzij het slechte afmaken van de thuisploeg toch met een - in verhouding met de kansen - magere eindstand van 7-2 beëindigd.

Al vanaf de eerste minuut bleken De Duinkikkers het snelle tempo van DAW niet bij te kunnen houden. De thuisploeg wist dankzij snelle counters en een bewegelijk spel veel kansen te creëren, toch wisten ze die niet te benutten. Door het sterk defensieve spel van DAW kwam de tegenstander ook niet aan meer dan een paar matige afstandsschoten toe en bleef de eerste periode een zwemwedstrijd. Uiteindelijk kregen de Alkmaarders een strafworp mee en werd de eerste periode met een slechte weerspiegeling van het verloop met 1-0 afgesloten.

De tweede periode kwam DAW meer op gang en was de enige reden dat De Duinkikkers nog in de wedstrijd bleven het slechte afmaken van DAW. De thuisploeg wist deze periode dankzij twee man meer situaties drie keer het net te vinden en sloot de periode met een 4-0 voorstand af. Aan het begin van de derde periode begonnen veel Soestenaren te vermoeien, wat goed zichtbaar werd in de aansluiting van hun aanvallend spel. DAW ging goed door met het creëren van veel kansen, maar wist de hele periode niks af te maken. De Duinkikkers wisten zelfs eenmaal de keeper van de Alkmaarders te trotseren. De periode werd uiteindelijk met 4-1 afgesloten.

De vierde en laatste periode kwam DAW snel op gang en hadden De Duinkikkers niet veel meer in te brengen. Jeroen Fennema wist voor de thuisploeg uit te blinken dankzij zijn derde en vierde doelpunt van de wedstrijd. Uiteindelijk kwam de 7-2 eindstand op het bord en waren de drie belangrijke punten voor de Alkmaarders binnen. Toch had de overwinning dubbel gevoel voor de heren, omdat enorm veel kansen niet goed afgemaakt werden.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl