HALstad Centraal
00:00
55
00:00

Woensdagmiddag kon Alkmaar weer een discipline toevoegen aan de lange lijst van topsporten die de Kaasstad hebben aangedaan: schaken. Theater de Vest stond in het teken van de vijfde ronde van het Tata Steel Chess Tournament 2019. Een primeur voor Alkmaar dus, maar als het aan burgemeester Piet Bruinooge ligt gebeurt het vaker: "Dit is voor het eerst dat we het hebben en wat voor mij betreft voor herhaling vatbaar, en voor het college ook."

De pers kreeg na de opening vijf minuten om de plaatjes te maken en moest daarna uit de arena verdwijnen om de meesters niet te storen. Alles leek keurig, correct en minitieus geregeld. Maar wat je dan weer niet verwacht bij schaken: security in de zaal. Het was verboden om telefoons te gebruiken, ook voor WhatsApp of het maken van een foto. Alles voor de rust.

Maar niet alleen in De Vest werd het eeuwenoude spel gespeeld, aan de overkant van het Canadaplein werd ook gestreden om de hoogste eer tijdens het NK Schoolschaken waar bij vlagen duidelijk werd dat ook op dit niveau schaken al geen 'spelletje' meer is maar een serieuze krachtmeting.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl