HALstad Centraal

De Trimaran, de klas voor hoogbegaafde kinderen - verbonden aan basisschool De Driemaster - uit Alkmaar en omgeving krijgt vrijdag 18 januari bijzonder bezoek. Tweede Kamerlid Rudmer Heerema (VVD) wil zien wat de leerlingen van de Trimaran op school doen. Maar hij komt niet alleen kijken, de VVD’er geeft ook een gastles. Hij gaat wat vertellen over zichzelf, en over de politiek.

De 40-jarige Heerema woont al vrijwel zijn hele leven in Alkmaar. Hij was docent lichamelijke opvoeding, eerst op het Willem Blaeu in Alkmaar, daarna op het Murmellius. Vervolgens begon hij zijn eigen bedrijf Exonto: een expertisecentrum voor onderwijs en topsport. Tegelijkertijd ging hij de gemeenteraad van Alkmaar in namens de VVD. Sinds 2013 is hij Kamerlid. Het enige Kamerlid uit Alkmaar.

De onderwerpen waar Heerema zich in het parlement voor inzet, zijn onderwijs en sport. De VVD vindt dat er beter onderwijs moet komen voor hoogbegaafde leerlingen. Het liefst op alle reguliere basisscholen. Als dat niet lukt, zijn er klassen zoals de Trimaran nodig voor kinderen die op school geen enkele uitdaging hebben en daardoor vast kunnen lopen.

Op de Trimaran worden minder uren besteed aan rekenen en taal. Zodat er veel tijd over is voor projecten. En voor extra uitdaging zoals filosofie, schaken, programmeren en koken. Kinderen van 7 tot 12 jaar zitten met elkaar in een klas en krijgen onderwijs op maat.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl