HALstad Centraal

Jonge talent van het Alkmaarse RTC Triatlon (Regionaal Trainingscentrum) en paralympische triatleten zoals Jetze Plat trainen wekelijks in zwembad Hoornse Vaart. De atleten zijn te vinden in het Alkmaarse 50-meterbad. Alkmaar Sport ging met de triatlon talentcoach in gesprek.

Jelmer van Waveren, talentcoach bij de Nederlandse Triatlon Bond, traint vier keer per week met zijn atleten in het overdekte 50-meterbad bij de Hoornse Vaart. Jelmer: “We zijn dagelijks bezig met talentontwikkeling om de atleten verder te helpen zodat ze kunnen groeien als sporter en als persoon. Elke zaterdag trainen de jeugdleden in de leeftijd van 12 tot 20 jaar. Ze zijn competitief, maar er is ook tijd en ruimte voor humor. Ze hebben de ambitie om van sport hun beroep te maken, misschien zien we ze in de toekomst wel op de Olympische Spelen.''

''Het 50-meterbad van zwembad Hoornse Vaart is ideaal voor onze trainingen. Het bad wordt goed onderhouden en het personeel is behulpzaam. We hebben wel eens nieuwsgierige omstanders, maar daar gaan onze sporters sneller van zwemmen en er is meer dan genoeg ruimte in het bad. We trainen voor de triatlon op meerdere locaties in Alkmaar, we trainen in het zwembad van de Hoornse Vaart, maar ook buiten met hardlopen en fietsen en in de krachtruimte van Sportpaleis Alkmaar.” (foto: Alkmaar Sport)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl