HALstad Centraal

Zaterdag 19 januari signeert schrijver Stephan Molier zijn boek 'Bankier van de dood' bij boekhandel Van der Meulen in Alkmaar. Het boek gaat over een aandeelhouder van de grootste bank ter wereld. James Hoffman is een mysterieuze aandeelhouder van de grootste bank ter wereld. Net zoals iedere bankier in het zakencentrum van Londen zoekt hij in de avond naar liefde in een stripclub. Als hij verliefd wordt op Daisy, het nieuwe meisje in de club dat sprekend op zijn moeder lijkt, heeft hij dringend advies nodig van iemand die begrijpt hoe de liefde werkt.

Nick Andersen besluit na een huwelijk van vier weken zijn vrouw te verlaten. Voor de eerste keer in vijfentwintig jaar maakt hij een eigen keuze en gaat bij de bank werken als assistent van James Hoffman. Met de hulp van Nick bloeit de liefde tussen James en Daisy onverwacht op, maar op dezelfde avond dat de aandeelhouder haar wil vrijkopen is ze ineens verdwenen. Nick en James gaan op onderzoek uit en komen duistere zaken uit het verleden tegen. Door leugens, bedrog en vreemd gedrag van de mensen die ze ondervragen rijst de vraag: was er echte liefde tussen James en Daisy of was ze onderdeel van een complot?

Molier begon met het schrijven van het boek toen hij verhuisde naar Londen. De eerste dag dat hij daar woonde sprong een man van het dak van een bankgebouw, een aantal later schoot een bankier een kogel door zijn eigen hoofd. Ook maakte Molier de economische crisis van dichtbij mee doordat een huisgenoot assistent van een bankdirecteur was. Molier ontdekte de wereld van het grote geld, macht en betaalde liefde. Met deze ervaringen schreef hij zijn debuutroman 'Bankier van de dood'.

De signeersessie bij Van der Meulen vindt plaats tussen 14:00 en 17:00 uur. De boekhandel is gelegen aan de Langestraat 87. Meer op Facebook.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl