HALstad Centraal

Dinsdag 22 januari start bij Bibliotheek Kennemerwaard in Alkmaar Centrum de cursus 'Eerste hulp bij DigiD'. Tijdens de cursus wordt onder andere geleerd hoe informatie op te zoeken is, hoe iets aangevraagd kan worden via bijvoorbeeld de website van een gemeente. En er wordt geleerd hoe een DigiD aan te vragen is en deze te gebruiken.

De overheid doet steeds meer via het internet, of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, werk zoeken of het doorgeven van een verhuizing. Veel mensen weten dat niet of vinden het moeilijk. Daarom is er deze speciale beginnerscursus van vijf dagdelen: ‘Eerste hulp bij DigiD, werken met de digitale overheid’. De cursus is vooral bedoeld voor mensen die zo lang mogelijk zelfstandig hun zaken online willen blijven regelen. Het is wel belangrijk dat deelnemers al een beetje bekend zijn met het internet en een e-mailadres hebben.

De cursus bestaat uit vijf dinsdagmiddagen van 14:00 tot 15:30 uur. Thuis kan ook extra geoefend worden met behulp van een werkboek. De cursusdagen zijn dinsdag 22 en 29 januari en 5, 12 en 19 februari. Aanmelden kan op bibliotheekkennemerwaard.nl. Let op: er kunnen maximaal acht mensen meedoen. Deelname is gratis, maar het benodigde werkboek kost 10 euro. De cursus wordt gegeven in  Bibliotheek Kennemerwaard in Alkmaar Centrum, Gasthuisstraat 2.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl