HALstad Centraal

De Raad van State oordeelde woensdag dat de gemeente Alkmaar het bouwplan van projectontwikkelaar Timpaan om 56 starterwoningen in Overdie te bouwen niet had mogen afkeuren op grond van het mogelijke tekort aan parkeerplaatsen. In februari werd de projectontwikkelaar al door de bestuursrechter in het gelijk gesteld, maar de gemeente ging toen in hoger beroep.

De gemeenteraad moet nu van de Raad van State opnieuw beoordelen of er een verklaring van geen bedenkingen komt voor het project. Deze verklaring mag echter niet geweigerd worden op grond van het parkeren. Het college moet zich nu opnieuw over de plannen van Timpaan buigen en moet daarbij de parkeerkwestie buiten beschouwing laten.

De buurt maakte bezwaar tegen de komst van appartementencomplex Victory Veste op de hoek van de Arcadialaan en de Rhijnvis Feithlaan. Ook al heeft Timpaan 157 parkeerplaatsen ingetekend in het project, buurtbewoners trokken aan de bel omdat zij bang zijn dat er een tekort aan parkeerplaatsen zou ontstaan.

Mede daardoor raakte de gemeente in de knel. Aanvankelijk was de gemeente enthousiast over de bouwplannen van Timpaan, maar krabbelde in 2017 terug. Ondertussen had Timpaan al kosten gemaakt voor de ontwikkeling van het project en verhaalt deze kosten op de gemeente. De rechtbank stelt Timpaan in het gelijk.

Gemeente Alkmaar had vorige maand al een schikkingsvoorstel voorbereid waarin wordt aangeboden om de grond voor ruim 2,16 miljoen euro van Timpaan over te nemen. Ook een schadevergoeding van ruim 3,3 ton euro staat in het voorstel. Of de gemeenteraad en Timpaan hiermee akkoord gaan moet nog blijken.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl