HALstad Centraal

Dinsdag 1 januari start IkPas! Een actie waarbij deelnemers 30 dagen geen alcohol drinken. Iedereen kan gratis en vrijblijvend deelnemen aan de actie. Gemeente Langedijk heeft een aantal tips gedeeld voor mensen die mee willen doen.

De eerste tip van de gemeente luidt: vertel het aan vrienden en familie. Als er andere mensen meedoen wordt het vaak makkelijker. Zo is de kans op slagen groter. Een ander advies is om het langzaam op te bouwen. Het is niet per definitie nodig om helemaal te stoppen, een maand minderen is ook een stap. De laatste maar niet onbelangrijke tip van de gemeente is om non-alcoholische gezelligheidsdrankjes te zoeken en te nuttigen. Een kopje koffie of thee is bijvoorbeeld al een prima vervanger voor een biertje of een glas wijn. Voor mensen die toch nog in een 'gezellige sfeer' willen blijven wordt de mocktail aangeraden, een alcoholvrije cocktail.

Aanmelden om mee te doen met IkPas! kan op ikpas.nl. Bij geen zin om aan te melden kan het natuurlijk ook op eigen houtje gedaan worden.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl