HALstad Centraal

Taalhuis Alkmaar is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die het leuk vinden om anderstaligen te begeleiden in een oefengroep met de Nederlandse taal. Anderstaligen kunnen vanaf komend jaar elke woensdagavond in de bibliotheek in De Mare in Alkmaar van 18:15 tot 20:00 uur in de oefengroep, samen met de vrijwilligers, werken aan spreektaal en lezen. Er wordt zowel in groepjes als individueel begeleid.

Taalvrijwilligers helpen de anderstaligen met spreekoefeningen, zoals het voeren van gesprekken. En ze bieden ondersteuning bij het lezen en begrijpen van teksten. Ook doen de vrijwilligers spelletjes die helpen om de woordenschat te vergroten.

Nieuwe vrijwilligers krijgen woensdag 23 januari een training bij het ROC Kop van Noord-Holland.  Hier worden ze voorbereid op de begeleidende rol in de oefengroep en leren ze werken met de aanwezige materialen en omgaan met de verschillende niveaus.  De training duurt van 19:00 tot 21:00 uur. Tevens krijgen nieuwe vrijwilligers ook een gratis lidmaatschap voor de bibliotheek.

Wie het leuk lijkt om taalvrijwilliger te worden kan een mail sturen nar Laura Bras via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl