HALstad Centraal

De bestseller ‘The Color Purple’ van Pulitzer Prize-winnaar Alice Walker uit 1983 werd verfilmd door Steven Spielberg, met Whoopi Goldberg en Oprah Winfrey in de hoofdrollen. In 2005 ging de bekroonde musicalversie op Broadway in première. Het aangrijpende stuk is nu voor eerst in Nederland te zien. Woensdag 2 en donderdag 3 januari  komt de musical van de Theateralliantie en Opusone naar Theater De Vest.

The Color Purple vertelt het tijdloze levensverhaal van drie zwarte vrouwen in het zuiden van Amerika aan het begin van de twintigste eeuw. De slavernij is afgeschaft, maar de gevolgen zijn nog sterk voelbaar. Het leven van Celie wordt gedomineerd door armoede, misbruik en geweld. Maar ze ontsnapt aan de ellende door haar gevoel van eigenwaarde en knokt zich een weg naar geluk, geholpen door haar schoonzusje Sofia en Shug Avery, een rondreizende zangeres.

De musical begint zowel op 2 als 3 januari om 20:15 uur en toegang kost 36,50 euro, inclusief drankje en garderobe. Meer informatie en kaarten via theaterdevest.nl.

Voorafgaand aan de show is in de benedenfoyer een vrij toegankelijk 'Voorspel in 300 seconden' om 19:30 uur. In een informele en intieme setting, geeft Lex Eliens een korte geschiedenisles over de Verenigde Staten na de afschaffing van de slavernij.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl