HALstad Centraal

Donderdag is Willem Peters, fractievoorzitter van BAS, geïnterviewd voor het populaire tv-programma ‘Kannie waar zijn!’ van de VARA/BNN. Het onderwerp van het interview was de problematische Victoriebrug, naast de spoorbrug over het Noordhollands Kanaal.

Willem Peters tegen VARA/BNN: “De Victoriebrug staat nu alweer een hele tijd open. De specialisten hebben geconstateerd dat de verbinding tussen de oevers en de brugconstructie niet stabiel is. Door de instabiliteit zijn de oevers gaan bewegen. De bovenop de oevers gelegen brugdelen bewegen mee en schuiven nu langzaam maar zeker naar het midden van het Noordhollands Kanaal. Door die verplaatsing kan de brugklep niet meer worden gesloten. De gemeente Alkmaar gaat het probleem onderzoeken, laat Peters de kijkers weten, "maar het is nu al zeker dat er dure reparaties uitgevoerd moeten worden om de brug weer goed te laten functioneren."

Peters dacht dat de makers van 'Kannie waar zijn!' wel interesse zouden hebben in het onderwerp en dat bleek ook zo te zijn toen hij contact met ze zocht. "Zij hebben vandaag in Alkmaar opnamen gemaakt en zullen die in het nieuwe jaar uitzenden."

BAS had al vragen gesteld aan het Alkmaarse college over de problemen rond de Victoriebrug, met name de bewuste keuze om de bouw te doen zonder versteviging van de oevers, ondanks dat ingenieurs van zowel de provincie als de eigen gemeente dat hadden aangeraden. Het college antwoordde daarop dat er een onafhankelijk onderzoek wordt ingesteld.

Alkmaar was in februari ook al te zien in het satirische programma, dat onder andere gemeenten aan de tand voelt over opmerkelijke praktijken. Toen werd het kostbare fietspad langs de Zeswielen belicht op initiatief van Maya Bolte van Leefbaar Alkmaar.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl