HALstad Centraal

Dankzij de inzet van bijna 5.000 bridgespelers in heel Nederland, waaronder een groep spelers in het Alkmaarse Wijkcentrum Overdie, is in de maand november bijna 70.000 euro opgehaald voor UNICEF. Met dit recordbedrag kan de hulpverleningsorganisatie kinderen helpen die op de vlucht zijn.

Verspreid over meerdere weekenden in november, werd voor de vijfde keer de ‘Hartentroef voor UNICEF’ bridgedrive georganiseerd op vijftig locaties in Nederland en Aruba. De Alkmaarse RKABC in Alkmaar zorgde er mede voor dat het initiatief een groot succes werd.

Vrijwilliger Carla Margry: "Is het niet fantastisch dat we door de Harten Troef zoveel kinderen kunnen helpen?’ Ook Nancy Hoogendorp van UNICEF Nederland is blij met de fantastische inzet: "Een fantastisch resultaat dat bij elkaar is gebracht door grote én kleine bridgedrives. Hartverwarmend hoe massaal er is meegeholpen om van de Harten Troef voor UNICEF een succes te maken!"

De opbrengst gaat dit jaar naar jonge vluchtelingen, zowel in conflictregio’s als in Europa en in Nederland. Kinderen vluchten met hun familie of alleen, voor oorlog, geweld, extreme armoede en natuurrampen. Oorzaken waar ze niets aan kunnen doen, maar waarvoor ze wel een hoge prijs betalen. UNICEF biedt hen hulp. Met onderwijs, mogelijkheden om te spelen en met zorg en een veilige plek helpen we hen weer even kind te zijn.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl