HALstad Centraal

Tijdens de Alkmaarse Victoriefeesten is in de feesttent op de Paardenmarkt lachgas verkocht. Ook op andere officiële feesten zoals Koningsdag is dit al eens voorgekomen. CDA Alkmaar vindt dit een zorgelijke ontwikkeling en heeft vragen gesteld aan het college.

Het CDA is op de hoogte dat sinds juni 2016 lachgas onder de Warenwet valt en niet onder de Opiumwet en daardoor verkocht mag worden aan consumenten van alle leeftijden. Maar de partij is bang dat jongeren lachgas zien als een partydrug en niet weten wat de maximale veilige dosis is.  Het partij vindt het een zorgelijke ontwikkeling; de feesten zijn voor iedereen toegankelijk, ook minderjarigen.

Het CDA heeft het college gevraagd of zij op de hoogte zijn van de verkoop van lachgas op de feesten en of hier richtlijnen voor zijn met betrekking tot leeftijd. Ook vroeg de fractie of het college het wenselijk vindt dat op openlijke feesten partydrugs worden verkocht en of de verkoop meegenomen wordt in de evaluatie van de feesten, zeker met betrekking tot de verkoop aan minderjarigen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl