HALstad Centraal

De gemeente zoekt nog steeds naar de beste verkeersoplossing bij Centrumwaard in Heerhugowaard. De Middenweg tussen de Van Veenweg en de Vondellaan- Beukenlaan gaat op de schop. Er moet nieuwe riolering worden aangebracht. Voor de gemeente aanleiding om ook meteen te kijken naar het autoluw maken van dat stuk weg. Want vrijwel iedereen is het er over eens dat er teveel auto's rijden en vooral dat deze te hard rijden. Eenrichtingsverkeer over de Middenweg van Noord naar Zuid leek de beste optie.

Bewoners wilden echter een stap terug toen de gemeente een verkeersbureau inschakelde om de economische effecten van de aanpassing in kaart te brengen. Zij wilden een onderzoek naar de bereikbaarheid en verkeersveiligheid in heel Centrumwaard en omgeving.

Hier beloofde de gemeente mee aan de slag te gaan. De nieuwe wethouder voor het project Jan van der Starre wilde zich persoonlijk op de hoogte stellen van wat er leeft in de buurt. Later dit jaar komt er een nieuwe informatiebijeenkomst als het verkeersbureau opnieuw onderzoek heeft gedaan naar de mogelijkheden van de weg.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl