HALstad Centraal

Na een alarmerende onderzoeksreportage van RTLNieuws over het grote aantal ongelukken bij scholen, ruim 10.000 in de afgelopen drie jaar, heeft de Langedijker VVD-fractie een vragenvuur gericht aan het college.

Hans de Graaf (VVD) vraagt het college om te kijken naar de verkeerssituaties, die ontstaan door onder andere foutparkeren, drukte op toegangswegen en te hard rijden nabij de scholen. Ook vraagt de partij of er bij nieuwbouw wel voldoende rekening is gehouden met de verkeersveiligheid voor schoolgaande kinderen.

Zo moet oversteek tussen de wijk Westerdel naar Mayersloot volgens VVD Langedijk verbeterd worden.  En in Mayersloot-west is het op vrijdagochtend extra druk, omdat dan de containers geleegd worden. De fractie vraagt het college om de containers na 9:00 uur te legen om meer onveilige situaties te voorkomen.

Landelijk gezien gebeuren er veel ongelukken rondom scholen, met name in de grote steden. Langedijk is geen grote stad, maar toch waren er in de laatste drie jaar drie ongelukken, waarvan één met letsel, binnen een straal van 150 meter van een school.

De minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen schrok van de cijfers die RTLNieuws publiceerde en roept de gemeenteraden en verantwoordelijke wethouders op om actie te ondernemen. Ook roept ze ouders op om kinderen met de fiets naar school te brengen.

 

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl