HALstad Centraal
00:00
55
00:00

Komende vrijdag begint voor TAQA theater De Vest weer het theaterseizoen. De afgelopen periode leek De Vest donker en dicht, maar achter de schermen ging het werk gewoon door. "We hebben natuurlijk Zomer op het Plein, Zomer in de Mare en 500 jaar grote Kerk. Daarnaast zijn we druk bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe theaterseizoen. Het is niet zo dat er buiten het seizoen niets gebeurt!", lacht Marja Elzinga van De Vest.

Vrijdag trapt De Vest het seizoen af met het stuk 'Sophie' met Tjitske Reidinga in de hoofdrol in een populair toneelstuk over het bijzondere leven van een gewone vrouw. Het publiek ziet Sophie als meisje van acht, als jonge vrouw, als moeder en uiteindelijk als oma. Een stuk vol humor en ontroering, over een leven dat net zo bijzonder is als dat van... iedereen.

Woensdagochtend werden de spullen die nodig zijn om het stuk te realiseren bij De Vest afgeleverd waarna de theatertechnici er mee aan de slag gingen. Een flinke klus die ruim twaalf uur in beslag nam, iets wat het publiek zich vaak niet realiseert. "En dat is ook het mooie van theater", zegt Joost Claas van de Theateralliantie, "Het publiek kan gewoon lekker genieten en wij hebben er heel veel tijd en liefde ingestoken."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl