HALstad Centraal

Maandag heeft het Combiteam van de FIOD en de Dienst Landelijke Recherche invallen gedaan in een witwasonderzoek. Er zijn in totaal zes huizen en kantoorpanden in Heerhugowaard, Nieuwe Niedorp, Schagen en Zaandam doorzocht. Er is beslag gelegd op 38 panden, ruim 5 kilo goud, gouden sieraden, 82.000 euro contant, bankrekeningen in het buitenland, een Harley-Davidson, kostbare uurwerken en fysieke en digitale administratie.

De financiering van een plezierjacht in 2016 met als betrokkene een 54-jarige man uit Schagen was in 2017 aanleiding voor het Combiteam van de FIOD - de opsporingstak van de Belastingdienst - en de Landelijke Recherche om een onderzoek te starten naar witwassen. De man bleek betrokken bij de financiering van onroerend goed uit vermoedelijk onverklaarbare bron.

Parallel aan deze strafzaak liep op Mallorca een onderzoek door de Spaanse douane naar verdovende middelen door opvarenden van ditzelfde jacht. Op 19 augustus heeft de Spaanse justitie de vijf bemanningsleden op heterdaad weten aan te houden. Het gaat om vier Nederlanders en een Duitser. Een van die Nederlanders is de hoofdverdachte in het Nederlandse witwasonderzoek. Aanhoudingen in Nederland worden niet uitgesloten.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl