HALstad Centraal

Gemeente Langedijk gaat na het zomerreces aan de slag met de ontwikkeling van het havengebied in Broek op Langedijk, zodat het Havenplein een aantrekkelijke plek wordt voor inwoners, toeristen en waterrecreanten. Concrete plannen zijn er echter nog niet.

Om deze te ontwikkelen wil de gemeente een enquête houden onder bewoners en inventariseren wat hun wensen zijn voor het Havenplein. Later dit jaar volgen twee bijeenkomsten waar met inwoners en belanghebbenden van gedachten gewisseld wordt over de revitalisatie van dit deel van het dorp. lhet opstellen van een concreet plan mag wat kosten, Langedjk heeft er 100.000 euro voor gereserveerd.

Het aanpakken van het plein komt voort uit het programma ‘Langedijk ontwikkelt met water’. Daarin staan drie speerpunten vermeld: de doorvaarbaarheid van de Achterburggracht in Noord-Scharwoude, de verbinding van de noordelijke vaarroute om Sint Pancras en de facelift voor het Havengebied in Broek op Langedijk dat "de potentie heeft om zich te ontwikkelen tot een levendig en cultuurhistorisch hart van Broek op Langedijk en het visitekaartje van Langedijk".

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl