HALstad Centraal

Een kleine twee jaar geleden kwamen er al meldingen uit het oosten van het land, maar nu zijn er ook beelden uit Alkmaar opgedoken van een veronderstelde inbreker die voor verkenning gebruik maakt van een smartphone. Dit meldt mediapartner NH Nieuws.

De beelden zijn op 31 juli 's nachts gemaakt door de beveiligingscamera van een Alkmaarder, die anoniem wil blijven. NH heeft ze gepubliceerd, met het gezicht van de man 'geblurd'. Te zien is hoe een man, op badslippers nota bene, naar zijn voordeur loopt om vervolgens z'n smartphone te pakken en door de brievenbus te steken om een foto te maken. Waarschijnlijk keek hij zo of er een stapeltje post op de mat lag, een indicatie dat de bewoners al dagen weg zijn.

Politie Oost-Nederland ontdekte de methode bij onderzoek naar een inbraak in het Hattem, meldde de NOS in september 2016. De recherche onderzocht het mobieltje van een aangehouden verdachte en ontdekte tal van foto's van deurmatten, die via de brievenbus waren genomen.

Bij de Alkmaarder lag toen er gescout werd geen post op de grond, waardoor de inbreker vermoedelijk verder keek. "Kort na het maken van deze beelden werd bij een woning om de hoek daadwerkelijk ingebroken", laat hij NH Nieuws weten.

De bewoner heeft de video ook gedeeld met de politie. "Het zou mooi zijn om met deze beelden meer bewustwording te creëren bij mensen over hoe ze hun huis achterlaten als ze op vakantie gaan", besluit hij. (still: NH Nieuws/anonieme Alkmaarder)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl