HALstad Centraal

Het kabinet heeft in haar voorjaarsnota ruimte voor 1.000 extra voltijdbanen bij de politie. VVD Alkmaar wil van het Alkmaarse college weten in hoeverre Politie Noord-Holland Noord en in het bijzonder Politie Alkmaar-Duinstreek daarvan profiteren.

De burgemeester van Heerhugowaard gaf via Twitter aan dat er overeenstemming is in het regionaal bestuurlijk overleg van burgemeesters over de verdeling van extra politiecapaciteit in Noord-Holland Noord. In een opvolgend bericht schreef hij: "Voor het district Noord-Holland Noord betekent dit +16 personen komende jaren (district = 4 basisteams, waaronder basisteam Heerhugowaard)".

De VVD Alkmaar wil dan ook graag weten hoeveel banen er bij Politie Alkmaar-Duinstreek bij komen en hoe deze toename zich verhoudt tot die van omliggende basisteams. Voorts wil de fractie van het college weten of de extra mankracht alle verschillende afdelingen binnen het basisteam op sterkte brengt.

Op dit moment heerst een hoge werkdruk bij politiekorpsen in heel het land. Vanwege de hoge werkdruk en voor een nieuw CAO protesteren de agenten nu door minder bekeuringen uit te delen voor kleine overtredingen. Door een soortgelijke actie liep de overheid in 2015 minimaal 70 miljoen euro mis aan verkeersboetes.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl