HALstad Centraal

Pieter Dijkman, Alkmaars wethouder Sport,heeft donderdagavond de sporters die Alkmaar mogen vertegenwoordigen op de ICG in Jeruzalem uitgezwaaid. Dijkman verraste de sporters met zijn aanwezigheid en nam even het woord om de deelnemers een hart onder de riem te steken. “Ik wens iedereen veel plezier en succes in Jeruzalem en hoop dat jullie met een aantal medailles thuiskomen”. Wordt er eremetaal behaald, dan zullen de winnaars worden gehuldigd op het stadhuis.

Zeven judoka's, acht voetbalsters en drie schermers van 12 tot 16 jaar reizen vrijdag 27 juli af naar de Israëlische hoofdstad om mee te doen aan International Children Games. De ICG werd in 2015 nog in Alkmaar georganiseerd. Net zoals vorige jaren mogen nu enkele jonge sporters meedoen aan het internationale evenement voor steden over de hele wereld.

Familie en vrienden van de sporters waren uitgenodigd voor onder andere een etentje om zo de deelnemers nog even persoonlijk te spreken en succes te wensen. Ook maakten de sporters nader kennis met elkaar en, tijdens een voetbalclinic, met de voetbalsport. Eerder al heeft de Alkmaarse afvaardiging al clinics schermen en judo gevolgd.

Sportwethouder Pieter Dijkman verraste de sporters met zijn aanwezigheid en nam even het woord om de deelnemers een hart onder de riem te steken. “Ik wens iedereen veel plezier en succes in Jeruzalem en hoop dat jullie met een aantal medailles thuiskomen”. Wordt er eremetaal behaald, dan zullen de winnaars worden gehuldigd op het stadhuis.

 

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl