HALstad Centraal

De bouwplannen voor de nieuwe huizen aan de Boeijerstraat in De Rijp gaan toch door. Dat werd donderdagavond besloten tijdens de gemeenteraadsvergadering. Omwonenden waren ontstemd over het gebrek aan communicatie over het project, maar kregen toen ze eenmaal op de hoogte waren wel gehoor naar aanleiding van aanvullende wensen zoals extra speeltoestellen, een groenstrook en drie extra parkeerplaatsen.

De problemen bij de Rijper straat kwamen aan het licht toen de bewoners opeens een groot bord zagen staan op de plek van de in 2017 gesloopte school De Tweemaster. "We kregen opeens een bord in de tuin waarop het bouwproject werd aangekondigd", vertelt Stefan Bommer namens tientallen huishoudens aan de Boeijerstraat. "Toen zijn we toch maar eens gaan vragen, hoe zit dat nou? En waarom weten we dit niet?'."

Op de plek van de gesloopte school komen tien eengezinswoningen en vijf vrijstaande huizen. De bewoners waren volgens de gemeente te laat met het indienen van bezwaren. Het probleem voor de bewoners lag bij de communicatie tussen de twee partijen die niet aanwezig is. "We voelen ons in de kou gezet door de gemeente", vertelde buurtbewoner Astrid Blokdijk aan mediapartner NH Nieuws.

Een ander heikel punt voor de bewoners was het aantal parkeerplaatsen dat beschikbaar wordt gesteld voor de toekomstige buren. Elk huishouden zou omgerekend beschikking krijgen over 1,2 parkeerplaatsen, maar dat vond men te weinig. Er komen drie parkeerplaatsen bij.

De bewoners hebben nog geen reactie gegeven op de beslissing van de gemeenteraad.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl