HALstad Centraal

Maandag presenteerden vier kunstenaars bij Skeef hun ideeën voor de Middenweg-Zuid van Heerhugowaard: een liggende boom die de toekomstige bomenrij doorbreekt, voor "blobjes", nieuwe bomen in de boomstammen van de verwijderde bomen en een wegdek met daarop uitgebreide maatvoering. Op Youtube geven Alphons ter Avest, Ben Raaiman, Irene Fortuyn van Ketter & Co en Paul de Kort ook uitleg over de creaties die zij willen gaan uitwerken.

Sinds maandag kunnen Heerhugowaarders digitaal stemmen op hun favoriete project. De uitkomst wordt samengevoegd met het oordeel van de vakjury. Stemmen kan tot en met zondag 15 juli, de uitslag zou maandag 16 juli bekend gemaakt worden via heerhugowaard.nl, twitter.com/gemhhw en Facebook, maar deze onthulling wordt een dagje uitgesteld.

Op de Facebookpagina van gemeente wordt door diverse volgers kritiek geuit op de creatieve plannen. Ze zien liever groen. De gemeente antwoordt dat er wel degelijk veel groen terugkomt en verwijst naar een eigen pagina over de plaatsing van zeven typen iepen, de door omwonenden uitgekozen bomensoort. Op opmerkingen over geldverkwisting wordt echter niet gereageerd.

 

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl