HALstad Centraal

Buitenspeeldag in Heerhugowaard werd op het laatste moment afgelast omdat de organisatie vreesde voor de aansprakelijkheid. Het organiseren van een evenement als deze, is vandaag de dag door de landelijke overheid gestelde eisen geen sinicure. Als er niet aan de eisen voldaan wordt zal in geval van claims een verzekeraar niet uitkeren, is de gedachte. Voor vrijwilligers is dat een ramp.

Sinds de landelijke overheid de regels heeft aangescherpt voor de organisatie van evenementen ontstaat de trend dat vooral vrijwilligers hun nek niet meer durven uit te steken uit angst voor claims.

Gemeente Heerhugowaard vindt dat, sinds de aanscherping van de overheidsregels, er op zich niet zoveel veranderd is. De aansprakelijkheid en de verzekering bij ongelukken zouden volgens de gemeente nog net zo zijn als voorheen.

Toch ziet de gemeente ook dat naast de Buitenspeeldag, ook andere evenementen in Heerhugowaard inmiddels de stekker eruit gehaald hebben. Zo zijn de Vakantiespelen in de Huygenhoek, Luna Beach Run en het timmerdorp in Butterhuizen inmiddels geannuleerd.

De gemeente is het eens dat er veel onduidelijkheid bestaat omtrent de regels en vindt dat de aansprakelijkheid niet de reden moet zijn om een evenement niet te organiseren. Het opstellen van een duidelijke afvinklijst kan al helpen bij het organiseren van de evenementen. Gemeente Heerhugowaard wil in het najaar met verzekeraars en organisators om de tafel om nog meer duidelijkheid te creëren.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl