Donderdag 7 juni leggen buschauffeurs in regio Noord-Holland-Noord hun werk neer. De estafettestaking van buschauffeurs vindt plaats in meerdere regio's in Noord-Holland, waaronder de regio Noord-Holland-Noord. Busreizigers kunnen deze dag te maken krijgen met bussen die niet of nauwelijks rijden.

De estafettestaking is al weken gaande in steeds verschillende regio's in het land. Buschauffeurs en FNV hopen met deze actie de werkgevers ertoe te bewegen om met een voorstel te komen om de werkdruk te verlagen.

Paula Verhoef, bestuurder FNV Streekvervoer licht toe: ‘Het wordt tijd dat de werkgevers laten zien dat ze echt oog hebben voor de mensen. Maar we hebben nog geen verbeteringsvoorstellen gezien."

Bij eerdere stakingen deden niet alle buschauffeurs mee, maar is de actiebereidheid nog steeds "ongekend hoog" en verwacht FNV dat ook in Noord-Holland-Noord niet of nauwelijks bussen rijden. "De chauffeurs willen concrete toezeggingen over vijf minuten pauze eens in de 2,5 uur en een einde aan hun hoge werkdruk."

FNV praat al jaren met werkgevers maar de maatregelen blijven tot nu toe uit.

Verhoef benadrukt dat de keuze tussen wel of niet staken volledig bij de werkgevers ligt. Verhoef: "Als werkgevers niet over de brug komen, gaan de stakingen door. Ook voor de verkeersveiligheid én, niet in de laatste plaats, voor de veiligheid van de reiziger. Chauffeurs worden continu opgejaagd. Die situatie is niet vol te houden en zeer onverantwoord. Het wachten is op de eerste grote ongelukken. Dat moeten we voor zijn."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl