HALstad Centraal
00:00
55
00:00

Ben je in 1997 geboren, loop je op witte gympen, rijd je in een zwarte Fiat en ben je fan van Beyoncé? Dan ben jij misschien wel 'De Uitverkorene' van Qmusic en win je tienduizend euro. Althans, als je in Alkmaar woont, want Qmusic-dj Igmar Felicia maakte vanochtend bij het Alkmaarse station bekend dat de winnares uit de kaasstad komt.

Al vanaf dag één van de actie weet de radiozender wie 'de uitverkorene' is. "De winnares is willekeurig gekozen", legt Igmar aan mediapartner NH Nieuws uit. "Elke dag worden er op de radio hints gegeven, degene die zichzelf herkent, moet naar de studio bellen en wint dan die tienduizend euro. We weten dat deze persoon 21 jaar oud is en die kan gewoon al dat geld winnen!"

De hints zijn verzameld door een privédetective die de 'uitverkorene' een tijdje heeft gevolgd. Volgens Jelle Klerx van Qmusic is dit toegestaan. "Als je op de openbare weg blijft en je aan de regels van de privacywet houdt, mag je iemand even in de gaten houden. We maken ook geen bijzondere gegevens bekend over deze persoon. De hints kunnen op heel veel mensen slaan."

Toch wekt de actie in de Facebook-groep Je bent een Alkmaarder als... bij sommige mensen enige argwaan. Zo denkt een van de leden bijvoorbeeld dat het te maken heeft met de privacywetgeving die op 25 mei wordt aangepast. En laat dat nu precies de dag zijn dat het radiospel afloopt. Volgens Klerx is dat toeval. "Het is absoluut geen hoax, dat kan ik je garanderen."

Herken je jezelf of een ander slechts gedeeltelijk in bovenstaande hints? Kijk dan hier welke hints er sinds 7 mei nog meer zijn gegeven. Oké, we lichten er nog een paar uit: de Alkmaarse winnares is op vakantie geweest op Bonaire, draagt af en toe een goudkleurig horloge en heeft op 4 mei getankt.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl