HALstad Centraal

Op eerste Pinksterdag werd voor het eerst de RAADHUIS Pinksterun gehouden. De opvolger van Rondje Oudorp kreeg van Alkmaar Sport een Alkmaars tintje. Het prachtige zonnige weer trok meer dan 800 deelnemers naar het start- en finishterrein bij vv Kolping Boys. Door alle enthousiaste reacties heeft de organisatie al besloten ook volgend jaar de run weer te organiseren, en wel op zondag 9 juni 2019.

De goede weersvoorspellingen bleken zondagochtend vroeg al waar te worden en dat leverde nog veel inschrijvingen te plaatse op. Uiteindelijk startten iets meer dan 800 deelnemers op de 1,5 km (Kinderun), 5 km of 10 km.

Winnaar bij de 5km voor mannen werd Mitchel Molenaar in 17:30 min., gevolgd door Jesse Scheltema en Stephen Otten. Bij de vrouwen haalde Manon Kruiver na 18:02 min als eerste de finish, met als nummer twee Noa Zoon en nummer drie Eline Runderkamp. Jordy Vinke won de 10 km na 35:15 min., gevolgd door Walter Klanker en Nick Heijkoop. Snelste vrouw op de langste afstand was Maaike Bakker in 41:44 min., met daar achter Annemieke Bot en Maaike Vooren.

De kinderen renden niet op tijd; onder hen werd een kinderfeestje verloot. Keet was de gelukkige.

“Wij zijn erg blij met de sponsors en vrijwilligers die deze dag mede mogelijk hebben gemaakt", aldus coördinator Marlou Zuurbier. "We krijgen veel positieve feedback en wij staan ook open voor verbeterpunten, zodat we het evenement volgend jaar nog beter kunnen organiseren."

"De sfeer zat er goed in, daar heeft het goede weer zeker aan meegewerkt. Heel Oudorp stond voor mijn gevoel langs de route aan te moedigen, vanuit de tuinen werd extra water uitgedeeld en dit alles heeft zeker bijgedragen aan de motivatie van de deelnemers", vervolgt Marlou. "Ondanks het warme weer en wat gerelateerde EHBO-gevallen hebben zich gelukkig geen ernstige incidenten voorgedaan. Wij gaan zo spoedig mogelijk aan de slag met de evaluatie en de start van de organisatie voor volgend jaar!”

Uitslagen en foto’s van het evenement zijn terug te vinden op raadhuispinksterun.nl.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl