Streekstad Centraal

Dinsdagavond heeft de Noordwest Ziekenhuisgroep het ontwerp van de 'vernieuwbouw' in Alkmaar gepresenteerd. Volgens erfgoedstichting Adapt! het "allereerste bouwplan sinds 1,5 jaar dat is gebaseerd op een serieus programma van eisen." Dat gebeurde tijdens een besloten bijeenkomst waartoe een journalist van het NHD wel toegang heeft weten te krijgen.

De nieuwbouw omvat een vijf verdiepingen hoog gebouw met een centrale as, de 'acute as', waarbij een glazen serre de verschillende delen met elkaar verbindt. Het ziekenhuis wordt vanaf 2019 in drie jaar tijd vernieuwd, gedurende drie fasen.

De eerste fase omvat de "zogenoemde acute as, met operatiekamers, spoedeisende hulp, intensive care en de verpleegafdelingen van de complexe zorg", zo schrijft de krant, en vind plaats in 2020/2021, de tweede fase in 2026/2027 en de laatste fase in 2031/2032.

De inzet van Adapt! voor een herbestemming van de achtervleugel van rijksmonument Westerlicht lijkt naar aanleiding van deze plannen een verloren zaak. Wel blijft er iets meer groen van de Westerhout behouden dan in het voorgaande plan.

"De toerit voor de ambulances vergt minder ruimte door creatief gebruik te maken van bestaande verharding in de voortuin van Westerlicht.", zo schrijft de erfgoedstichting. Actiegroep Red de Hout is het nog steeds niet eens met de de wijziging van het bestemmingsplan en is al naar de Raad van State gestapt.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Streekstad Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@streekstadcentraal.nl