HALstad Centraal

Zaterdag 2 juni en zondag 3 juni staat Alkmaar voor de elfde keer in het teken van de roemrijke historie van de Kaesstad. D'Oude Stad en de straten tussen Luttik Oudorp en Verdronkenoord worden tijdens Kaeskoppenstad weer getransformeerd tot het Alckmaer van de 16e eeuw, inclusief Watergeuzen, leprozen en andere kleurrijke figuren.

Omdat de Grote Sint Laurenskerk dit jaar 500 jaar bestaat wordt ook daar aandacht aan besteed. Op het Waagplein zal een replica te zien zijn van de twintig meter hoge houten toren 'Klokketoren' die tussen 1501 en 1857 naast de 'Groote Kerck heeft gestaan. De toren is op de helft van de ware grootte nagemaakt.

De Bonte Stoet zal het evenement weer aftrappen. De optocht met doorlopend kleine acts heeft als hoogtepunt een monumentale act bij de Grote Kerk waarin de Klim naar de Hemel een belangrijke rol speelt. Daarna gaat de stoet door de Langestraat naar  D'Oude Stad waar Kaeskoppenstad feestelijk zal worden geopend.  De ingang van het Kaeskoppenstadterrein is aan de Voordam, tegenover het Waagplein.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl