HALstad Centraal

Het begon in 2010 als burenhulpproject in de Molenwijk van Heerhugowaard. Jan Groot (59) en Piet Oudejans (78) gingen letterlijk langs deur om mensen die wat hulp nodig hadden, bijvoorbeeld in de tuin, te koppelen aan hulpvaardige wijkgenoten. Woensdag 23 mei gaan ze met 150 ouderen naar de Friese meren om te varen. Van burenhulpproject naar reisorganisatie.

Jan en Piet: "Het is eigenlijk op een heel natuurlijke wijze ontstaan". In hun eerste jaar merkten ze al dat veel oudere mensen eenzaamheid kenden. Daarom organiseerden ze in 2011 voor tien van hen een uitje naar Vlindorado in Waarland (zie foto). Dat kon met drie eigen auto’s. Het toenmalige wijkpanel gaf een bijdrage voor benzine, een broodje en koffie.

Een jaar later konden Jan en Piet drie HugoHoppers regelen voor een tripje Broekerveiling en daarna was er telkens een touringcar nodig voor uitjes naar het Zuiderzeemuseum, varen op de Vecht, de Keukenhof, Burger's Zoo en het museumdorp Orvelte. Nu worden drie touringcars ingezet. Ook gaan mee vijf vrijwilligers en een verpleegkundige.

Jan en Piet: "De deelnemers komen inmiddels uit heel Heerhugowaard. We zijn ook langs geweest bij Het Palet en Hugo Waard, De Parelhof en Koraal." Opstapplaatsen zijn het gemeentehuis, Hugo Waard, Rustenburgerhof en Weidemolen. Wie daar zelf niet kan komen, wordt opgehaald.

Er zijn nog 15 plaatsen vrij. Voor 20 euro krijgen deelnemers busvervoer en een vaartocht met het cruiseschip De Prinsenhof, inclusief koffietafel en lunch. Opgeven kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Sinds 2017 komt de financiële steun uit het Leefbaarheidsfonds, door de gemeente opgericht na de opheffing van de wijkpanels in 2016. Het potje is ter ontwikkeling van (sociale) leefbaarheid in Heerhugowaard. Iedere inwoner kan er gebruik van maken. Kijk voor info op leefbaarheidsfonds.heerhugowaard.nl.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl