HALstad Centraal

Remy de Jong is zaterdag kampioen geworden bij de Open Langedijker Kampioenschap Libre 2018. Het kampioenschap werd gehouden in Café De Knip in Oudkarspel. De Jong sleepte zo ook de nieuwe Peter Schröder trofee in de wacht. In eigen huis presteerde Nico Heidsma goed en werd tweede.

Van de 82 deelnemers waren er zestien over, die zaterdag voor de titel en de Peter Schröder trofee gingen in het Open Langedijker Kampioenschap Libre. Nico Heidsma was in eigen huis goed op dreef en versloeg zijn eerste twee tegenstanders ruim binnen twintig beurten, zonder weinig ruimte te geven. Alleen in de halve finale tegen Wim Hink moest hij van een achterstand terugkomen.

De loting had er voor gezorgd dat John Nolten en Giel Bruin, de twee deelnemers met de hoogste gemiddelden, tegen elkaar uitkwamen en er dus maar eentje verder kon. De spannende partij werd beslist door de missende acquit van Giel.

Ook de kampioen van Waarland Sven van der Fluit strandde vroegtijdig. Hij gaf Rob Zutt geen kans en versloeg ook John Nolten, maar stuitte in de halve finale op Remy de Jong. Die leek de hele avond de tactiek te hebben om zijn tegenstander voor te laten gaan, een bij een dipje toe te slaan. Zo had hij Rick Schuyt op slechts één puntje verslagen. Ook Sven stond stevig voor, maar werd uiteindelijk verschalkt.

De finale tussen Nico en Remy kende hetzelfde beeld, Nico ging stevig van start, moest na zeven beurten nog maar vier caramboles maken, terwijl Remy net op de helft was. Maar Nico miste daarna vier beurten op rij en Remy trok de zege naar zich toe met twee flinke series.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl