HALstad Centraal

De Provincie investeert 23 miljoen euro om de belangrijkste knelpunten in het Noord-Hollandse fietsnetwerk op te lossen. Komende twee jaar starten veertien projecten die het belangrijkst zijn voor het vergroten van de fietsveiligheid. Eén daarvan is de drukke kruising N242-Smuigelweg tussen Heerhugowaard De Noord en Waarland.

De Provincie investeert zelf 16 miljoen in een beter fietsnetwerk en 7 miljoen is subsidie voor gemeentelijke projecten. Daarmee kan bij elkaar aan een zo'n 39 locaties gewerkt worden, zoals wegen zonder fietspaden, fietspaden met veel omringend verkeer, (te) smalle fietspaden of onveilige kruispunten. Gemeenten kunnen vanaf de zomer aanvragen indienen.

In opdracht van de provincie heeft de Fietsersbond onderzocht welke problemen fietsers ondervinden op provinciale en gemeentelijke fietspaden. Noord-Hollanders benoemden 308 fietsknelpunten.

Het aanpakken van fietspaden maakt deel uit van het grotere Provinciaal Fietsbeleid dat wordt opgesteld, als onderdeel van de provinciale Omgevingsvisie. Vooruitlopend hebben Gedeputeerde Staten, op basis van het onderzoek van de Fietsersbond, besloten al op korte termijn te investeren.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl