HALstad Centraal

Vrijdag 16 maart om 14:30 uur is de feestelijk aftrap van het wekelijks terugkerende beweegprogramma op locatie De Raatstede, gevestigd aan de Dolomiet in Heerhugowaard. Tijdens deze feestelijke aftrap kan iedereen gratis deelnemen.

Vanuit de woonkamer fietsen dwars door de natuur in Frankrijk of over de idyllische fietspaden Breukelen verkennen. Dit wordt mogelijk voor cliënten op twee locaties van De Pieter Raat Stichting: Hugo-waard en De Raatstede. Ook andere senioren uit Heerhugowaard kunnen hier terecht voor een virtuele fietservaring.

Het fietsprogramma is mede door sponsors mogelijk gemaakt. Stichting PIUS sponsorde twee Silverfit Mile fietsen. Deze spinningfietsen zijn verbonden aan een scherm waarop de Hollandse en buitenlandse fietsroutes te volgen zijn.

‘Deelnemers hebben het gevoel echt door de omgeving te fietsen, doordat de film zich aanpast aan het eigen fietstempo’, vertelt activiteitenbegeleider Antoinette Bronkhorst van De Raatstede.

Met behulp van twee andere sponsors, Univé Regio+ en NH1816 Verzekeringen werden nog eens tientallen kleine fietstrainers aangeschaft. Deze zijn met de handen of voeten vanaf een stoel te bedienen. Op die manier kunnen de senioren in groepsverband met elkaar trainen.

Geïnteresseerden kunnen vrijdag 16 maart gratis meefietsen en hoeven zich niet aan te melden. Voor eventuele volgende fietslessen kan er een strippenkaart via de receptie van Hugo-Waard of De Raatstede worden aangeschaft. (Foto aangeleverd: Dhr. Zwetsloot in actie op de Silverlinefiets)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl