HALstad Centraal

Femke Jonker heeft zaterdag tijdens een interland voor jeugd onder 17 jaar in Zoetermeer een verrassende prestatie neergezet. De pas 14-jarige Hera-atlete sprong in haar tweede poging 11,14m, maar liefst een halve meter verder dan haar oude record en werd tweede, met dezelfde beste sprong als de Belgische winnares.

Femke Jonker stond tot de laatste poging zelfs aan de leiding, maar toen zette de Belgische een betere tweede resultaat neer. Bij een gelijke beste sprong maakt de tweede uit wie wint. De Duitse tegenstandster speelde geen rol van betekenis.

Elders in het land, in het Amsterdamse Bos, vond het NK Cross plaats. Pepijn Smilda nam deel bij de junioren A en werd uitstekend vijfde. Hij liep zijn 8 kilometer race in een tijd van 31:24 min. De nog relatief onervaren Noor Kuilboer deed weinig voor hem onder. De pas 1e jaars A-junior werd zevende op de 6 kilometer voor A-meiden met een tijd van 27:23 min.

In deze drieweg interland in Zoetermeer kwam ook Heraan Koen Hoedjes in hét Oranje uit, maar hij had zijn dag niet. Hij bleef met 13,48m een meter onder zijn kogelrecord.

Verder namen in eigen clubkleuren Romello Christiaan en werper Sebastian Bonte deel. Romello sprintte naar een mooie vierde plek in 6,45s en bleef zo de twee Duitsers en de twee Belgen voor. De 14-jarige Sebastiaan werd ook vierde, net achter trainingsmaatje Koen, dankzij een goede stoot van 13,29m.

Zondag was er een jeugdwedstrijd in Naaldwijk. Jared Broers bewees opnieuw de beste 1e jaars C jongen op de horden in Nederland te zijn met 8,83s, ondanks een heel slechte start. Daarnaast werd hij zevende in een driekamp, dankzij 8,09s op de 60m en twee dikke persoonlijke records op het kogelstoten (9,58m) en het verspringen (5,13).

Zusje Lana Broers liet ook de beste te zijn op haar 60m horden bij de meisjes D 1e jaars. De driekamp won ze ook eenvoudig, met 8,84s op de 60m, 9,31m met de 2kg kogel en 4,37m bij het verspringen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl