HALstad Centraal

In een ongemeen spannende wedstrijd met vele scores kwamen de Alkmaarse rugbymannen uiteindelijk nét een puntje te kort tegen de concurrentie uit Hilversum. Na een ruststand van 21-29 werd het werd uiteindelijk 42-43.

Alkmaar kwam al snel op voorsprong na een goede serie aanvallen, die eindigde in een strafschop. Aanvoerder David Dekker nam die snel en maakte de eerste try, waarna Pieter van Duijn de conversie tussen de palen schopte. voor 7-0.

Het duurde even, maar Hilversum vocht zich terug en plantte de bal over de goallijn na een push-over maul. De conversie zette de stand op 7-7. Meteen
nam Alkmaar weer het initiatief. Kristiaan Koop ving de bal op rechts, sprintte dwars naar de linker zijlijn en voorbij de goallijn terug naar palen voor een geconverteerde try (14-7). Daarna scoorde Hilversum een try en een strafschop voor 14-15.

Alkmaar was weer aan de beurt. Shane den Heijer verraste met een mooie dummy, waarna Pieter van Duijn een geconverteerde try maakte voor 21-15. Een slim kickje van een Hilversummer en een ongelukkige stuit zorgden echter voor 21-22 en een try met conversie voor 21-29.

Job Dekker scoorde na rust de vierde try voor Alkmaar, belangrijk voor een bonuspunt in competitie. De conversie maakte de stand 28-29. De thuisploeg nam de leiding over toen Hilversum een gewonnen scrum verprutste.  Shane den Heijer was alert en maakte een try, die ook geconverteerd werd (35-29).

Opnieuw keerden de kansen. Met twee try’s liep Hilversum in de slotfase uit naar 35-43. De mooie doorbraak van Shane den Heijer was niet meer voldoende voor de winst (42-43) maar wel nog een extra bonus competitiepunt.

De Alkmaarse R.U.F.C. 1 staat nu zesde in de 2e Klasse Noord, met 34 punten uit 14 wedstrijden. De top drie is buiten bereik geraakt, tussen de nummers vier tot en met acht is het nog erg spannend, temeer omdat er nog inhaalwedstrijden gespeeld moeten worden.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl